Wie is Jan Slauerhoff?

In 1898 werd Jan Slauerhoff in Leeuwarden geboren. In Amsterdam studeerde hij geneeskunde en leerde daar Simon Vestdijk kennen. In 1921 publiceerde Slauerhoff zijn eerste gedichten.

Lees meer

Wie is Simon Vestdijk?

Simon Vestdijk is een bekende Nederlandse schrijver en dichter die in 1898 in Harlingen werd geboren. Vestdijk studeerde medicijnen aan de Universiteit van Amsterdam en leerde daar de dichter en scheepsarts Slauerhoff kennen.

Lees meer

Wie is Gerrit Komrij?

Gerrit Komrij werd is 1944 in Winterswijk geboren. Hij schreef al tijdens zijn schooltijd gedichten en bracht in 1963 zijn eerste gedichten uit. In 1984 verliet hij Nederland en ging in Portugal wonen.

Lees meer

Wie is Drs. P?

Drs. P is het pseudoniem van Heinz Hermann Polzer. Hij werd in 1919 in Thun in Zwitserland geboren en werd bekend als veelzijdige liedjes- en gedichtenschrijver. Hij trad op voor radio en televisie met zijn grappige liedjes en teksten.

Lees meer

Wie is Gerbrand Adriaenszoon Bredero?

Bredero is een van de bekendste dichters van Nederland uit de 17de eeuw. Hij werd in 1585 in Amsterdam geboren. Hij begon eerst als schilder te werken maar werd bekend als schrijver van toneelstukken, kluchten en gedichten.

Lees meer

Wie is Gerrit Achterberg?

Gerrit Achterberg werd op 20 mei 1905 in Nederlangbroek geboren. Niet lang nadat hij als onderwijzer ging werken bracht hij zijn debuutbundel samen met Arie Dekker uit: De zangen van twee twintigers.

Lees meer